Posts

Showing posts from February 12, 2012

Sapakah gerangan nye

Image
Bismillah...

Actually hari ni fid saja nak cite sesuatu yang fid rasa pelik dan ingt tahu. Apa yang fid tahu blog fid ni xleh se famous blog org lain. Setiap kalo tgk blog fid, fid perasan ada seorang dari Taipei selalu menjengah blog fid ni. Diorg tahu ckp melayu ke? Cepat ngaku sapa yang selalu jengah blog fid yang di access dari Taipei? Rasa nye bukan sekali dua die menjengah blog fid ni tp dah banyak kali. Xpe la ada gak orang TAIPEI menjengah ke blog fid..

Sempat capture
MENGAKU CEPAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kursus Kahwin

Image
Bismillah.
Hari sabtu dan ahad bru ni, hari aku dipenuhi dgn perkara yang amat berfaedah dan berguna untuk aku sama ada di dunia or di akhirat. Fid telah menghadiri KURSUS KAHWIN selama dua hari. Alhamdulilah syukur sangat sebab kursus kahwin yang aku sertai berjalan dengan lancar. Banyak perkara yang aku pelajari termasuklah komunikasi dalam rumahtangga, perhubungan suami isteri, cerai talak, kesihatan dan sebagai nya. InsyaAllah apa yang dipelajari akan aku praktik kan dalam kehidupan selepas kahwin nnti.
Now next step aku nak fikirkan sapa kah saksi untuk aku kahwin nnti. Ni nak kene tnya along sapakah yang menjadi saksi pernikahan dia. Rasa nya pak2 saudara aku kot. Yang penting kene cari pak saudara yang senang nak berhubung. Then nnti nak kene settlekan document di Jabatan agama Islam Pekan. Yang tu mungkin kene tunggu 4 or 3 bulan before kahwin.
Then seterusnya kene fikirkan pasal keperluan dan persediaan untuk majlis nye nnti. Sebenarnya banyak la menda2 yang belum settle. Pening…