Thursday, February 2, 2012

7 month only...



Bismillah...

Tik..tok..tik..tok... masa tidak akan berhenti dan akan terus berjalan. Bila di kira2 tinggal lebih kurang 7 bulan lagi untuk aku melangsungkan perkahwinan. Banyak menda yang masih belum dilaksanakan. Ada beberapa persiapan yang telah aku laksanakan. Memandangkan sumber kewangan tidak memberangsangkan so terpaksa la aku membeli barang sedikit demi sedikit. Hopefully everything berjalan seperti dirancang. Amin.

Minggu depan bersamaan dgn 11 dan 12hb aku kene menghadiri kursus perkahwinan bersama dengan Encik Tunang bertempatan di Shah Alam. Kursus perkahwinan wajib dihadiri oleh sesiapa yang ingin mendirikan rumahtangga. Ia memberi pengetahuan kepada bakal2 suami dan isteri untuk melayari rumah tangga nnti. Menurut rakan2 pelbagai aspek disentuhi ketika kursus perkahwinan.

Antara perkara yang telah dilaksanakan antaranya :


Hantaran:
1) Perfume (pihak lelaki)
2) Kejadah (pihak lelaki)
3) Kain pasang batik (pihak perempuan)

Goodies beg
1) jar (deco + x basuh lagi ^_^)


Bersepah bila mula wat kije


taraaaa.... dah siap deco penutup jar

2) paper beg (500 done + 200 not done)

Keperluan lain
1) Cadar
2) Bakul untuk hantaran

Pakej
1) already book pakej perkahwinan (bayar sikit)

Baju
1)Baju nikah (dah hantaran jahit)

Sebenarnya banyak lagi menda yang xsettle lagi. Hope sempat nak prepare semua nye sebelum majlis berlangsung. Pape hal nnti fid akan update untuk barang2 yang dibeli akan datang...

6 comments:

Aya Ekeuchi said...

aku belum kurus lagi neyh..wuwuwu, kau dah kurus ke blm?? hahaha!!

Fied said...

Aku belum kurus sangt la. Tp boleh la kot. sekurang2 nye turun 1kg tp bila makan lebih sikit naik 1kg... huhuhhu...

Aya Ekeuchi said...

sama la kitaaaa, haha!! aku puasa je skrg neyh, tp time bbuka amik nasik lagi..hihihi

Fied said...

aku masih makan nasi. Aku pkai Premium beautiful sekarang. Hihihhiihi...

Aya Ekeuchi said...

sekejap je kalau aku beli premium beautiful, hangat2 tahi ayam sbb aku pemalas..hahaha!! tp kau harus pakai, nak kawen kan..heeee

Fied said...

hahahaha.... aku pakai la sebb cari altenatif lain untuk kurus. Hari ni dah start pose. kurangkan makan pun perlu bila memakai PB ni.