Posts

Showing posts from August 14, 2016

Raya Aidilfitri 2016

Image
Dah habis syawal baru la nak post pasal raya. Tahun ni 2016 beraya di Pekan. Yeah 1 Syawal with my family. Tapi raya ke3 dah balik Johor.  Alhamdulilah masih dapat beraya di kedua belah family.  Cuma tahun ni gambar raya sebelah Johor tak de.

Kebetulan tahun ni dapat bercuti awal di kampung yang mana awal perancangan abah
akan menjalani pembedahan lutut di HTAA tapi terpaksa ditangguhkan.

Bila dah duduk kg lama sure la macam2 aktiviti dilakukan. Kemas rumah, setiap hari redah bazar ramadhan. Bila di kampung mula lah request makanan yang sedap2 bila berbuka. Macam mana tak semangat badan nya.

Untuk persediaan raya Mak la insan yang paling sibuk. Mak menyiapkan tempahan bahulu. Memang mencecah ribuan biji bahulu la. Nasib baik peralatan mencukupi. Oven besar. Pemukul telur besar. Memudahkan kerja.


Ketupat palas antara menu di pagi raya. Menu ni tak miss bagi keluarga kami. Wajib ada. 

Lemang. Selalunya setiap kali kami pulang ke Pekan memang wajib ada lemang sebab kami  yang rajin nak …

Travelog : 2H1M Port Dickson

Image
Agak lama blog ni bersawang. Serius tidak sempat untuk post entry dalam blog ni. Busy mengalahkan usahawan berjaya. Sebenarnya sibuk dengan rutin harian. 
Kali ni nak cerita pasal percutian ke Port Dickson.
Tak de la percutian sangat sebab bermalam sehari sahaja di sana. Tujuan utama nya untuk celebrate birthday Encik Suami yang ke 31 pada 9 July. Ada rezeki lebih sedikit boleh la nak menginap di hotel yang selesa sedikit. 
Pantai Teluk Kemang, Port Dickson 
Sebenarnya tempahan bilik telah di buat awal bulan 2 hari tu melalui website booking.com tetapi check in pada 8 July. Selain booking di booking.com, korang boleh direct buat reservation dengan pihak hotel. Ops terlupa nak bagitau kami menginap di mana. Kami menginap di Grand Lexis Port Dickson. Korang semua wajib cuba menginap di sini. Serius cantik. Yang paling istimewa setiap bilik di sini disediakan bersama dengan kolam renang. Korang tak perlu la berebut dengan pengunjung lain dan untuk muslimah yang hendak mandi kolam amat s…