Posts

Showing posts from June 8, 2015

App : MyDay

Image
Assalamualaikum,

Setiap kali korang datang bulan korang catat tak waktu dan tarikh nya. Tak semua orang akan mencatatkan nya kan? sebenarnya ia amat penting untuk menentukan sama ada waktu period kita teratur atau tidak. Ia sememang nya penting terutama untuk wanita yang ingin merancang kehamilan dan merancang keluarga.

Dulu pernah buat appointment dgn O&G. Sebelum jumpa doktor, nurse siap tanya tarikh last period. Nasib baik time tu dah guna app ni dan terus buka ipad tengok calendar. Kan senang... Ada yang datang tak thu tarikh last period tak pasal2 kena marah dengan nurse sebab tak alert dgn diri sendiri.

Untuk yang telah berkahwin,bukan hanya isteri install app ni tapi suami pun kene alert dengan period isteri. Sebab sebagai ketua keluarga suami lah yang tertanggungjawab untuk merancang keluarga. Jangan lepaskan tangan dan isteri yang merancang.

Sebenarnya suami perlu ada ilmu yang berkaitan dengan wanita termasuklah berkenaan dengan period, kehamilan dan sebagainya berkenaan…