Posts

Showing posts from May 20, 2015

Kelas Jahit

Alhamdulilah setelah lama menyepi, Fid ada join kelas menjahit di Batu Cave. Serius seronok sangat dapat belajar macam2 pattern baju termasuk lah Baju Kurung, Kurung Moden, Jubah dan Baju Kurung Pesak gantung. Nanti Fid post cara macam mana nak buat baju2 tersebut. Masih mengumpulkan material nak share dengan korang.

Bye.

Elakkan ajak kawan macam ni teman bershopping

Image
Shopping sememangnya tak dapat lari dari dikaitkan dengan wanita. Huhuhuhuuu... tapi sekarang ramai aje yang lelaki yg suka bershopping. Walhal kadang2 lebih2 dari wanita. Shopping ni boleh dikatakan sebagai terapi ketika sedih dan marah. Kalo tak caya cuba time serabut kepala keluar la bershopping or window shopping. Sure bila dah blik rumah hati dah happy. Make sure bila bershopping jangan lupa daratan. JGN terover belanja.

Sebenarnya kalau bershopping bersama2 kawan lebih seronok. Tapi elakkan diri dari mengajak rakan yang perangai macam ni ketika shopping :

1. Time shopping baju

Masuk aje kedai baju muka menampakkan muka yang kurang menyenangkan. Bila tengah belek2 baju dan puas hati nak beli ada suara sumbang berkata "Ala setakat blaus dan skirt ni ko buat sendiri pun boleh. Senang aje ni. Tak berbaloi ko beli. Cuba kira kalo beli kain dan jahit sendiri? berapa untung?". Automatik mood nak beli terbang melayang. Aku rasa kalo tukang jahit pun sendiri teringin nak beli pa…