Posts

Showing posts from September 6, 2013

Checkup di SDMC

Image
Assalamualaikum...

Hari ni Fid ambik annual leave sebab nak pergi checkup my cyst di Sime Darby Medical Centre Subang Jaya. Appointment dengan Dr Christina pukul 11.20pagi.

sumber google
Buat pengetahuan semua, sebelum ini Fid pernah pergi ke Poliklinik Sungai Buloh sebab perut rasa senak sangat dan apabila jumpe doktor, dia mintak Fid buat UPT tapi result nya 'Negatif'. Bila dapat result doktor hanya simpulkan mungkin Fid kebengkakkan urut perut. Bila p farmasi ubat yang diterima hanya ubat 'Pil killer'. Rasa tak berbaloi tunggu hampir 5jam tunggu giliran,

Selepas itu, tidak berpuas hati dengan feedback dri pihak poliklinik, Fid perfi checkup di Pusat Perubatan Naluri Wangsa Maju. Bila doktor scan, doktor dapati Fid ada cyst. Doktor menyatakan cyst tersebut bersaiz 2.5cm X 3cm. Tapi doktor tak memberi feedback tentang cyst tersebut. Seterusnya doktor mengambil darah untuk memastikan bahawa Fid tidak pregnant sebab period lewat hampir 2 bulan. Apabila result ujian dara…

Apam Balik sedap

Image
Assalamualaikum...

Makin hari makin banyak resepi dan makanan di post dalam blog ini. Hahaha... Setiap hari jumaat di Damansara Damai ada pasar malam. Selalu nya Fid dan husband akan mengunjungi selepas balik kije. Biasa la bila hujung2 minggu ni malas nak masak.

Setiap kali p ke pasar malam ni, kiteorang akan beli Apam Balik yang sedap. Serius sedap, jagung dalam apam balik banyak dan memang menepati citarasa kami. Harganya murah RM2.50 sekeping. Berbaloi-baloi.

Kepada yang teringin nak rasa, korang boleh cari kat Pasar Malam dalam kawasan perumahan bersebelahan dengan Mcd Damansara Damai setiap hari Jumaat.


Yummy...