Posts

Showing posts from January 25, 2013

Kerana sesuap nasi

Image
Assalamualaikum...
Sejak berkahwin kami menetap di Saujana Apartment. Sejujurnya Fid amat selesa tinggal di situ. Suasana di kawasan tersebut bersih dan rumah nya besar. Tapi yang tak bestnya untuk keluar rumah menuju ke parking dan dari parking ke tempat kerja amat memenatkan dan amat menguji kesabaran.
Dibawah ni adalah gambar kawasan rumah Fid. Then line merah tu adalah laluan berjalan kaki Fid setiap hari untuk ke parking. Memandangkan kami hanya layak memiliki satu sahaja parking untuk menghuni. Parking penghuni berada betul2 berhadapan blok apartment dan kereta kedua kene diletakkan di Parking Zon Bebas. Sepanjang berjalan kaki, Fid perlu menaiki 100++ anak tangga untuk sampai ke parking. Kalo mendaki dan menuruni tangga, mesti teringat pesanan doktor yang menasihatkan supaya berhati2 dan perlahan2 menaiki tangga terutama ketika hamil. Lebih kurang 10minit kalo berjalan dari umah ke parking.

Dibawah ni pula perjalanan yang perlu dilalui untuk ke ofis. Kadang2 bila keluar dari u…

Cerita Gembira dan Sedih

Image
Assalamualaikum,

Hari ni tepat 4bulan ikatan perkahwinan yang telah Fid bina bersama dengan suami tercinta. Alhamdulilah segalanya berjalan lancar. Terlalu indah perjalanan hidup selepas kahwin bersama orang tersayang. Setiap layan yang diberikan amat menyenangkan. Bertuah rasa nya mendapat seorang suami yang begitu memahami dan menyayangi diri ini.

Alhamdulilah dengan izin Allah SWT, Fid telah melakukan Urine Pregnancy Test (UPT) di rumah dan Fid dapati 'I'm Pregnant'. Perasaan yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata dengan anugerah yang diberikan kepada kami berdua. Rasa nya usia kandungan ini begitu baru lagi dan memerlukan penjagaan yang sempurna Insha Allah. Tapi buat masa ini
Baru-baru ni, Si Suami demam dengan tiba-tiba selepas blik dari kampung. Risau melihat keadaan suhu badan yang meningkat dan pening kepala. Selepas makan ubat dan berselimut, badannya tidak berpeluh tp alhamdulilah bila malam bru la suhu badan menurun dan peluh mulai keluar. Selepas beberapa…