Posts

Showing posts from July 24, 2012

Jemputan Majlis Perkahwinan

Image
Assalamualaikum..

Dengan lafaz bismillah,Fid ingin menjemput rakan-rakan ke Majlis Perkahwinan Norazmi & Rafidah pada 25hb Ogos 2012 yang berlangsung di Pekan Pahang dan sebelah pihak lelaki pada 01hb September 2012 yang berlangsung di Kluang Johor.


Kepada rakan yang ingin kan kad jemputan kami, sila PM Fid dan Fid akan poskan kepada korang as soon as possible... =D Doakan kebahagian kami hingga ke akhir hayat dan ke syurga. Amin..

Preparation Wedding : Hantaran untuk Pihak Lelaki

Image
Assalamualaikum,
Setiap majlis perkahwinan, tidak cukup rasa nya jika tidak dilengkapi dengan hantaran sama ada dari pihak lelaki atau pihak perempuan. Selalu nya mengikut adat orang melayu bilangan hantaran yang dihantar dalam bilangan yang ganjil contoh pihak lelaki memberi 7 dulang kepada pihak perempuan, mana kala pihak perempuan akan membalas kepada pihak lelaki. Selalu bilangan ini mendapat persetujuaan dari kedua-dua belah pihak.
Dengan berbaki sebulan sebelum my big day, maka my sis berusaha menyiapkan hantaran for my wedding. My sis begitu kreatif bila bab hiasan ni terutama nya. Tapi bila suggestkan untuk ambik tempahan lain, die menyatakan bahawa die melakukan hiasan sekadar minat. Ini ada beberapa pic untuk hantaran yang telah siap.